Wat verandert allemaal voor jou als je 18 wordt? Bankzaken, abonnementen, DigiD, donorregistratie, huurtoeslag, zorgverzekering en zorgtoeslag. Lees het op deze site!

Help ik word 18

Help ik word 18. Op deze site vind je allerlei informatie over wat er voor jou verandert als je 18 wordt. Sommige zaken mag je veranderen, als je dat wilt. Andere zaken MOET je veranderen, omdat je nu voor de wet volwassen bent.  En van sommige zaken is het verstandig dat je dingen voor jezelf aanpast. Op de verschillende pagina’s vind je voor jou interessante informatie. Daarnaast zijn er allerlei relevante artikelen over zaken die jou direct of indirect kunnen raken.

Er kunnen nog veel meer dingen veranderen dan de zaken die op deze site staan. Als je ondersteuning krijgt van jeugdhulpverlening, zal er ook één en ander veranderen. Die informatie zul je op deze site niet vinden. Vraag in dat geval aan je hulpverlener wat er voor jou gaat veranderen.

ZAKEN DIE JE MOET REGELEN

Help ik word 18, DigiD, logo

DigiD aanvragen

Als je nog geen DigiD hebt, is het verstandig er één aanvragen. 

Lees meer op de pagina
Help ik word 18, Donorregistratie, logo

Donor registratie

Maak je zelf een keus of laat je dat aan je familie over?

Lees meer op de pagina
help ik word 18, zorgverzekering

Zorgverzekering afsluiten

Je kunt veel geld besparen door je hier een beetje in te verdiepen

Lees meer op de pagina

Help ik word 18: JIJ bent zelf verantwoordelijk

Volgens de wet ben jij nu volwassen en dat betekent dat jij in principe zelf verantwoordelijk bent om je zaakjes te regelen. Dat moet je wel zelf doen, maar dat hoef je niet alleen te doen. Deze site helpt je verder.

Student en wil je je eigen Webshop opzetten? Klik hier

Man leest krant
Help ik word 18, huurwoning
gescheiden ouders
bankzaken

Help ik word 18

Er verandert nog veel meer en ook daarvoor kan het interessant zijn om je er een beetje in te verdiepen.  

Klik op de button hieronder of ga via het menu bovenaan deze pagina naar het betreffende onderwerp. Deze situaties zijn wat meer persoonsafhankelijk.

Help ik word 18